מהו עשב חיטה?
עשב חיטה הוא צמח הגדל מחיטה אורגנית.
כיצד מגדלים עשבי חיטה?
אנו מגדלים עשבי חיטה בסביבת אדמה עתירת תזונההמבוקרת אורגנית, עד אשר החיטה מגיעה לפוריות.לאחר מכן עשבי החיטה נקצרים לצריכה ולהפיכתם למיץ.
כלורופיל - מהו?
כ- 70%מתכולתו המוצקה של מיץ עשב החיטה, הכלורופיל הוא
הבסיס של כל חיי צמח. מתייחסים לכלורופיל כ"דם החיים של הצמח". הוא מאוד דומה במהותו למולקולות של תאי הכדוריות האדומות האנושיים.
באיזה אופן כלורופיל קשור מאוד לדם האנושי?
גם הכלורופיל וגם ההמוגלובין חולקים מבנה אטומי דומה כדי לייצר את המולקולות השייכות להם, כפי שמודגם. ההבדל הממשי היחידי בין שתי המולקולות הוא אלמנט האטום המטאלי. הדם האנושי וההמוגלובין מכילים ברזל בעוד שבכלורופיל האטום המטאלי הנו המגנזיום.
מהי חשיבותו של הדמיון בין כלורופיל והדם האנושי?
מאחר וכלורופיל והמוגלובין דומים כל כך במבנם האטומי, הוא מאפשר להם להיספג ביתר מהירות ולהתחיל בבניית זרם הדם.
אנזימים - מהם?
אנזימים במונחים בלתי מקצועיים הם עובדים עם כישורים גבוהים הנמצאים במעין סרט נע. לכל אנזים יש תפקיד ספציפי שונה בתוך הגוף במסגרת השיתוף בין שאר האנזימים. האנזימים הנם חשובים ונדרשים לכל פעילות שאנו מבצעים: ראייה, מחשבה, הולדה, נשימה, עיכול - כל אלה אלה מבוקרים ע"י האנזימים.
מדוע חשובים כל-כך האנזימים לבריאות טובה ?
תפקידם החשוב ומעורבותם של האנזימים בכל חלקי הגוף הינה חיונית לכך שניקח כמות מספקת של אנזימים מידי יום. למרבה הצער, רופאים מדעיים גילו ומצאו שאיננו מקבלים את כל האנזימים הדרושים ממזוננו המעובד, הממולח והמבושל יתר על המידה. התוצאה הפנימית היא מצב בריאותי ירוד.מיץ עשבי החיטה יכול לספק את האנזימים הנוספים החסרים שגופינו צריך, לשיפור הבריאות הכללית.
האם זה נכון שאנזימים יכולים לסייע במניעת סרטן וריפויו?
אנזימים מרתיעים בקצרה את יכולת תאי הסרטן להתחמק ממערכת החיסון ומלהתפשט בכל הגוף.
מהו ערכו התזונתי של מיץ עשב החיטה?
קילו אחד של עשב חיטה שווה בערכו ל-35 קילו של ירקות ירוקים עשב חיטה הוא אחד ממקורות הטבעיים העשירים של ויטמין A, B-17, Complete-B, C, E , ו-K. בנוסף, עשב חיטה הוא מקור מעולה של סידן,אשלגן,ברזל, מגנזיום, זרחן, נתרן, גופרית, אבץ ו-17 סוגים של חומצות אמינו ואנזימים.
מהי תועלתה של צריכת מיץ עשבי החיטה לגוף האנושי?
כמטהר גוף - מיץ עשבי החיטה הנו מטהר בעל השפעה חזקה ויכול לעורר תגובה מיידית עם רעלים ורירים בקיבה, לעתים אף גם בחילה. כלורופיל מעביר רעלים לזרם הדם אשר נצברו בתאים או ברקמות. בתור התחלה, יש לקחת בין אונקיה אחת לשתיים ולהעלות את קצב השתייה לאט לאט. יש לשתות את המיץ על קיבה ריקה.
כבונה גוף - מיץ עשבי החיטה עשיר בויטמינים ובכלורופיל. הוא מכיל עד כ-70% כלורופיל, אשר חיוני כמחזק גוף. מולקולת הכלורופיל דומה מאוד בצורתה למולקולת ההמין, הפיגמנט אשר מתחבר עם חלבון ויוצר את ההמוגלובין. ההבדל העיקרי הוא שמולקולת הכלורופיל מכילה מגנזיום כאטום המרכזי שלה ומולקולת ההמין מכילה ברזל. המבנה האטומי של שתי מולקולות אלה הוא כמעט זהה בתכליתו משאר הבחינות.
כממריץ אנרגטי וכמדכא תיאבון - העמילן של גרגיר החיטה הוא אנרגיה מצטברת, שכאשר היא הופכת לסוכר פשוט היא מקור אנרגיה מהיר. לספורטאים עמילן זה הוא טוב במיוחד, מאחר והוא נוזלי הוא נספג בגוף תוך עשרים דקות. החיטה קולטת 92 מתוך 102 המינרלים באדמה ומכילה את כל הויטמינים שהמדע הצליח לבודד. מאחר ואונקיה אחת של נוזל שווה לשני פאונדים של תוצר תזונתי, חוש התיאבון נסתם.
כאנטיביוטי - המדע הוכיח שכלורופיל יעצור את הגדילה וההתפתחות של בקטריה רעה. הוא ייצור סביבת גידול שלילית לבקטריה במקום לפגוע בה ישירות. ראפ וגורני באוניברסיטת לויולה גילו שכלורופיל מסיס מים מעכב את פעילות הבקטריה הפרוטאולוטית (אשר מפרקת את הפרוטאין לגורמים קטנים יותר) והאנזימים;
מכאן, במידה ונלקח פנימית דרך הפה או פי הטבעת, הוא מדכא את תהליך הריקבון של הפרוטאין ע"י בקטריה הנמצאת במערכת העיכול של אוכלי בשר.
כאנטי-סרטני
דר' צ'יו-נאן לאי Phd. (אוניברסיטת טקסס מרכז מערכות סרטן, מחלקת ביולוגיה, יוסטון טקסס), קבע דרך ניסיונו במבחן הבקטריאלי
של SEMA, שכלורופיל הוא הגורם הפעיל בתמצית עשב חיטה, אשר מעכבת את הפעילות המטבולית של מסרטנים.
עשרים שנות מחקר, של 2000 עובדי חברת טלפונים, גילה שהמרכיב הטבעי, הנמצא בגזרים ובירקות מעלים, הוריד משמעותית את הסיכון ללקות בסרטן הריאות אצל מעשני סיגריות. הם קבעו שתזונה עתירת בטא-קרוטן שללה את ההשפעות הרעות של 30 שנות עישון. מוסד הסרטן הלאומי מדווח ש- 19 מתוך 21 מקרים במשך השנים הראו שתזונה גבוהה בבטא-קרוטן תורמת לפחות 40% פחיתת הסיכון של איזשהו סוג של סרטן.
בשביל חוסר דם
כלורופיל (עשב חיטה) מסייע להתחזקותו מחדש של זרם הדם. מחקרים שנעשו בבעלי-חיים שונים הראו כי כלורופיל נקי מכל תגובה של רעל. מספר תאי כדוריות הדם האדומות חזר לקדמותו תוך 4 או 5 ימים מזמן שתיית הכלורופיל, אפילו בבעלי-החיים שהיו אנמיים ביותר או שמספרם של כדוריות הדם האדומות היה מועט בגופם.
כמפיג ריח
דר' פ. האוורד ווסקוט דיווח כי כאשר כלורופיל נלקח בכמותמספקת, הוא מפחית או מחסל לחלוטין ריחות לא נעימים מהגוף ומהפה. מחקריו הראו כי הכלורופיל יעיל ביותר בנטרול ריחות נתעבים בתוך הגוף ממזון, משתייה, מטבק ומשינויים מטבוליים (באשת הנשימה), ומזיעה לאחר מאמץ גופני, עצבנות, הווסת וכד'.
הפרעות בעור
ההשפעה המרגיעה של משחות כלורופיל (עשב חיטה) מאוד יעילות בטיפול מחלות עור כגון חיררת יבשה, עקיצות חרקים, זיהום וכוויות מדרגה ראשונה ושנייה.
הרשימה עוד ארוכה:
1. מיץ עשבי החיטה הוא כלורופיל גולמי וניתן לבליעה ולהשתלה דרךהמעי הגס בלי תופעות לוואי רעילות.
2. בעשב חיטה כמות גבוה של חמצן מכל שאר הצמחים הירוקים המכילים כלורופיל. המוח וכל הרקמות מתפקדים ברמה מקסימלית בסביבה מרובת חמצן.
3. הכלורופיל הוא אנטיביוטי וניתן לשימוש חיצוני ופנימי בגוף כמרפא.
4. דר' ברנרד ג'נסן טוען שזה לוקח מספר דקות לעכל מיץ עשבי חיטה, תהליך שמצריך מינימום אנרגיה.
5. לחקלאים, באזור המערב-תיכוני של ארה"ב, אשר בבעלותם פרות ושוורים עקרים, מאכילים אותם בעשבי חיטה כדי לשקם את פוריותם.(כמות המגנזיום הגבוהה בכלורופיל מייצרת אנזימים המשיבים על כנם את כמות ההורמונים).
6. ניתן לפרק את הכלורופיל מצמחים רבים, אבל עשב חיטה הוא עולה עליו בתועלתו מאחר ונמצאו בו יותר ממאה אלמנטים הדרושים לאדם.
7. לעשב החיטה יש את מה שנקרא גורם מיץ-העשבים שהראה כמשפר את תוחלת החיים של בע"ח אוכלי העשב.
8. דר' אן וויגמור עוזרת לאנשים זה מזה 60 שנה בטיפול נגד מחלות כרוניות באמצעות עשב החיטה.
9. מיץ עשב החיטה הנהו מסלק רעלים נשגב בהשוואה למיץ גזר ולפרות ולירקות אחרים. דר' ארפ-תומאס, שותפה של אן וויגמור, טוען שכ- 1 קילו של עשב חיטה שווים ערך ל-30 קילו של גזר, חסה, סלרי, וכדומה.
10. נוזל כלורופיל שוטף מרבצי תרופות וסמים מהגוף.
11. כלורופיל מנטרל רעלנים בגוף.
12. כלורופיל מסייע בהיטהרות הכבד.
13. כלורופיל משפר בעיות סוכר בדם.
14. מיץ עשב חיטה מסייע בריפוי אקנה, ואפילו מסלק צלקות, אחרי שהוחדר לקיבה למשך שבעה עד שמונה חודשים. במקביל התזונה היומיומית חייבת להשתפר.
15. ב"יומן הניתוח האמריקאי" (1940) בנימין קרוסקין, DM, ממליץ על כלורופיל בגלל תועלתו המחטאת. מאמרו ממליץ על השימושים הבאים לכלורופיל: הוא מנטרל זיהומים, מרפא פצעים, ממריץ את התחדשות העור, מרפא את דלקת הגת הכרונית, מתגבר על דלקות וזיהומי אוזניים, מפחית ורידים ברגליים, מרפא כיבי-רגליים, מסיר מחלות עור והתפרצויות מוכות שחין, מרפא פצעי רקטום, מטפל בהצלחה בדלקות צוואר הרחם, נפטר מזיהומי נרתיק טפילים, מפחית את טיפוס המעיים ומרפא במקרים רבים גם מגלת.
18. מיץ עשבי חיטה אשר נמצא בפה למשך 5 דקות יסיר כאבי שיניים. הוא יסיר רעלים מהחניכיים.
19. יש לגרגר עם מיץ עשב החיטה כדי למנוע צריבה בגרון.
20. מגלת הפה: יש להניח עיסת עשב חיטה רטובה במיץ על האזור הנגוע בפה, או ללעוס עשב חיטה ולירוק את העיסה החוצה.
21. שתיית מיץ עשבי חיטה מסייעת למנוע בעיות עור כגון ספחת.
22. מיץ עשבי חיטה שומר על פיגמנטים השיער.
23. בעת לקיחת עשבי חיטה, התחושה הכללית משתפרת, וניתן להרגיש שיפור משמעותי של בכוחות התחדשות.
24. מיץ עשבי חיטה משפר את העיכול.
25. מיץ עשבי חיטה עשיר באנזימים.
26. מיץ עשבי חיטה מעולה בתור מנקה עור ונספג דרך העור לתזונה. ניתן לשפוך מיץ ירוק על הגוף באמבטיית מים חמים ולטבול כ-15 עד 20 דקות, יש לשטוף במים קרים.
27. שתלי עשב חיטה (חוקנים) מצוינים לריפוי ולסילוק רעלים מן המעי הגס. כמו כן, השתלים מרפאים ומטהרים את האיברים הפנימיים.
28. מיץ עשבי החיטה מעולה גם לשלשול ולשמירת ניקיון המעיים. הוא עשיר במגנזיום.
29. דר' בירשר, חוקר מדעי, קרא לכלורופיל "אנרגיית שמש מרוכזת". הוא טען ש"כלורופיל מאיץ את תפקוד הלב ומשפיע על מערכת כלי הדם, המעיים, הרחם והריאות."
30. מיץ עשבי חיטה יכול למוסס את הצלקות הנוצרות בריאות מנשימת גזים חומצתיים. השפעתה של תחמוצת החד-חמצנית מופחתת מאחר שהכלורופיל מגביר את ייצור ההמוגלובין בגוף.
31. מיץ עשבי חיטה מפחית לחץ דם גבוה ומחזק את צינור הנימים.
32. מיץ עשבי החיטה יכול גם לסלק מתכות כבדות מהגוף.
37. הכלורופיל הוא אנטי אוקסידנט (נוגד חימצון) מעולה.