בשנת 1987 חזרו זוג חברים קרובים שלי מביקור בארה"ב ובאותה עת הם פגשו את
אן ויגמור בביתה בבוסטון והתארחו אצלה. נדלקו על עשב החיטה והתכונות המופלאות שלו, קנו את כל הספרות בנידון וחזרו ארצה. ומה עושים עירונים, פונים לחבר מושבניק שיגדל עבורם את עשב החיטה. עבורי עוד "טרדה"... לא מספיק אבוקדו ובננות ?!
אח"כ הם ביקרו אצל ברכה מן במושב גבתון וקבלו הדרכה בנושא הגן האורגני. כאן כבר לא נותרה לי ברירה, יש עוד משוגעים לדבר. נסעתי גם אנוכי עם נעמה, רעיתי, לביקור אצל ברכה מן. ולאחר סיור בגן הירק האורגני שלה המטופח והשופע, התיישבנו במטבחה של ברכה טועמים ממטעמי הגסטרונומיה האורגניים, כשאני יושב וכותב וברכה מרביצה תורתה, את הלהט והחום, השבחים וההילולים של החיים הבריאים ללא "רעלים". אנחנו, כטבעונים שנים רבות, ראינו שיש מה ללמוד. שיעור ראשון חזרתי הביתה לעבודה מעשית זרעי חיטה אורגנית מהרדוף, קומפוסט אורגני היה לי משנים רבות של חקלאות וחמישה מגשים ראשונים נזרעו. וכאן נזרע הזרע לדבר המופלא ששמו עשב חיטה. חקלאים הם שמרנים, אבל לאחר 30 שנה בגידול בננות ואבוקדו רוכשים את הידע הבסיסי, לראות את החיטה צומחת לפני העיניים זה דבר מרגש שכל שבוע מאז ועד היום אני מתרגש מחדש למראה, איך כל יום נבט הופך לעשב ירוק, בריא, חי ונושם. כמובן 5 מגשים זה לא הרבה וכאשר הגיעו לפרקם צריך לקצור! איך? סכין? מספריים? ניסינו הכל.
איך סוחטים - סוחט מיצים? מכונת בשר? מסחטה מיוחדת? כן, מסחטה מיוחדת שנשלחה מארה"ב ע"י חברים. התחלנו לשתות את המיץ, מתקתק טעם של דשא, אומרים שזה בריא, כך כתוב בספר. טוב, אז נמשיך. ברכה אומרת שזה מרפא הכל, תרופת פלאים בכל חור בגוף, כל מחלה, קלה או קשה עורכת סדנאות ואנשים מבריאים. בשבילי סיפורים, אני צריך הוכחות.
והן באות. סבלתי מסרטן עור. ידי מכוסות בפגעים רעים והם נעלמו. פתאום שמתי לב שהן חזרו למצבן כמו לפני שנים רבות, ללא פצעים וללא גידולים. הפלא ופלא, נכון, זה לא כל כך טעים, אבל מאוד בריא. חברים נוספים נכנסים למעגל הצרכנים, מקבלים הדרכה מברכה מן, וראה זה פלא לא צריך כימותרפיה, לא צריך אנטיביוטיקה. מבריאים, איך זה? נשאלת השאלה. איך זה כל כך פשוט. מיץ עשב חיטה מרפא הכל, הרופאים לא יודעים מדוע, הם לא מקבלים; זה כל כך פשוט.
כן, גם אני לא ידעתי עד כמה זה פשוט. כמה קל להיות בריא עם ½ כוס מיץ עשב חיטה ביום. תשכח ממחלות, שכח מחיידקים, אתה בריא. נשמע פשוט, נשמע נאיבי אך אכן זה פשוט. זה נאיבי וזה עובד.
מיץ עשב החיטה עובד על המערכת החיסונית וכשהיא תקינה הכל עובד והאדם בריא.
נסענו לסאן דייגו, ארה"ב - מכון אופטימום. כאן למדנו בצורה מסודרת יחד עם אנשים מכל קצוות תבל את כל התורה או יותר נכון את רובה, תכניות ניקוי, חוקנים, מזון חי, מטבח ללא כירת בישול, התעמלות, גידול נבטים ונבטוטים - כוסמת - חמניות - כל סוגי נבטי המים. פינת ההובי הפכה מחמישה מגשים לענף משקי מרכזי.
יותר ויותר מזמני אני מקדיש לגן האורגני. חיסלתי את ענף האבוקדו ובמקומו קמו בתי צמיחה אורגניים, ערמות קומפוסט, מקררים לקירור התוצרת, יבוא מסחטות מיוחדות לעשב חיטה עבור הצרכנים. גידול והפצה בכל הארץ. עשב החמניות והכוסמת מרגש אותי כל יום מחדש. כל בוקר בשעה מוקדמת אני מבקר בבתי הגידול, שואף לראות את האוויר הצח מצינת הלילה, ורק אח"כ סוחט עבורי ועבור בני משפחתי מיץ עשב חיטה שהוא הדבר הראשון שאנו שותים בבוקר. ורק אח"כ פונה לשגרת היום.